Ballus!!
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számok
Indulás: 2005-08-22
     
Háziállataim
     
Idő
     
A gép és az ember kapcsolata
     
Semmi
B
a
l
l
u
s
h
o
n
l
a
p
j
a
     
Naptár
2025. Május
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     
Receptek

Levesek:

Bolgár uborkaleves 4 személyre
Az uborkát és az újhagymát (a szárával együtt) vágd apróra. A joghurthoz keverd hozzá az uborkalevet, tedd bele az uborkát, a hagymát, a zúzott fokhagymát, adj hozzá egy evőkanálnyi borecetet, majd ízesítsd cukorral, borssal, sóval. Végül fedd le, s a tálalásig - legalább fél óra hosszan - tartsd a jégszekrényben. 8 dl joghurt
4 kis kovászos uborka
2 dl kovászosuborka-lé
1 csomag újhagyma
4 gerezd fokhagyma
borecet
cukor
őrölt fehér bors

Sárgaborsó-krémleves 4 személyre
A sárgaborsólisztet - folyamatos keverés mellett - öntsd fel 1,5 liter vízzel, sózd meg, s tedd fel főni. Készíts vöröshagymás vagy paprikás rántást, s amint a borsó felforrt, rántsd be. Ha ezt követően újra felforrt, még 2 percig főzd. 15 teáskanálnyi sárgaborsóliszt
olaj
vöröshagyma
liszt
Sárgabarack-krémleves 4 személyre
A barackokat hámozd meg, magozd ki, s vágd négyfelé. A tejfölből és a lisztből készíts habarást. Forrósítsd fel a vajat, dobd rá a gyümölcsöket, s addig dinszteld, míg a barackok szétesnek. Ekkor engedd fel 1 liter vízzel, cukrozd meg, s forrald össze. 4-5 perc forrás után a habarás hozzáadásával sűrítsd be. Ha kész, a fogyasztásig tedd hűtőbe, s a tálaláskor szórd meg durvára vágott mandulával. 8 érett sárgabarack
2 dl tejföl
2 evőkanálnyi teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanálnyi vaj
cukor
1 evőkanálnyi  mandula
Savanyú tojásleves 4 személyre
2 evőkanálnyi olajjal és 1 evőkanálnyi liszttel készíts (zsemleszínű) paprikás rántást. Azt öntsd fel 1 liter vízzel, s forrald fel. Közben sózd, borsozd, cukrozd, adj hozzá egy kis őrölt babérlevelet és ecetet. Ha felforrt, a tojásokat egyenként üsd bele egy mélyebb kanálba, s azzal tedd bele a levesbe (a cél az, hogy lehetőleg maradjanak egyben). Addig ne kevergesd, amíg a tojások meg nem szilárdulnak, viszont utána folyamatos keverés mellet csurgasd bele a tejfölt. Végül jól forrald össze az egészet. 4 tojás
1 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
olaj
ecet
liszt
pirospaprika
őrölt babérlevél
őrölt bors
cukor

Főételek:

Szilveszteri lencsetál  
A lencsét főzd meg sóval és babérlevéllel ízesített vízben, majd szűrd le, s hagyd kihűlni. A meghámozott lilahagymát vágd fel vékonyan félkarikákra, s készíts belőle cukros ecetes hagymasalátát. Ezt hagyd állni egy órát, majd szűrd le (a levére is szükség lesz!), s a hagymát add a lencséhez. A tejfölt ízesítsd mustárral, s add hozzá a hagymasaláta levét is, majd az öntetet keverd a hagymás lencséhez. Tálalás előtt hagyd az egészet hűvös helyen összeérni. 50 dkg lencse
1-2 fej lilahagyma
4,5 dl tejföl
cukor
mustár
babérlevél
ecet

Tejszínes kukorica 4 személyre
A hagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, majd a vajon párold üvegesre. Ezután add hozzá a kukoricát, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel (vagy majoránnával), sóval, borssal és öntsd le a tejszínnel. Csak annyira melegítsd fel, hogy ne forrjon. 60 dkg konzervkukorica
1,5 dl tejszín
1 kis fej hagyma
diónyi vaj
petrezselyem (vagy majoránna)
bors
Friss csemegekukoricából is jó, de ekkor a tejszínnel való felöntés előtt még a kukoricának is meg kell puhulnia.
Tojáspörkölt 2-3 személyre
Az apróra vágott hagymát az olajon pirítsd aranysárgára, hintsd meg késhegynyi pirospaprikával és kevés sóval, majd ereszd fel a paradicsomlével. Ekkor tedd bele a felszeletelt kemény tojásokat, s néhány percig - keverés helyett az edényt olykor rázogatva - párold. A tálalás előtt locsold meg tejföllel és bőven szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. 6 tojás
1 nagy fej hagyma
3 evőkanál olaj
2 dl paradicsomlé
1 dl tejföl
pirospaprika
petrezselyem
Vegetáriánus nyárs  
A megtisztított kukoricacsöveket kb. 4-6 cm-es darabokra, az uborkát vastag karikákra, a zöldpaprikát nagy kockákra, míg a hagymákat félbevágjuk, a megmosott paradicsomok szárát pedig eltávolítjuk. A konzerv gombát leszűrjük. Az előkészített alapanyagokat váltakozva nyársra húzzuk. Körben megsózzuk, meghintjük őrölt borsika- és kakukkfűvel, majd olajjal megkenjük. Parázs fölött - gyakori forgatás mellett - színesre sütjük. 8 gombafej (konzerv)
2 cső zsenge kukorica
8 kemény paradicsom
2 zöldpaprika
8 kicsi hagyma
2 kis uborka
1 mokkáskanál őrölt borsikafű
1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
2 evőkanál olaj

Desszertek:

Túróval töltött alma  
A megmosott almák tetejéből vágj le egy 1-1,5 centis szeletet, a belsejüket pedig vájd ki úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon. A túróhoz adj mazsolát, cukrozd meg, s keverj hozzá annyi tejfölt, hogy egyenletes masszát kapj. (Esetleg feljavíthatod 1-2 tojássárgájával is.) A kikevert túrót hagyd pihenni egy fél órát, majd töltsd az almákba, végül tedd vissza rájuk a levágott felső szeleteket. Egy tepsi alját vajazd meg, állítsd bele az almákat, s tedd közepesen meleg sütőbe. (A töltésnél visszamaradt túrót - esetleg összekeverve a kivájt almabéllel - csomagold alufóliába, és úgy helyezd a tepsibe.) alma
tehéntúró
tejföl
mazsola
porcukor
vaj

Túróval töltött zsemle  
A zsemle tetejét vágd le, s vájd ki a belét úgy, hogy legalább 1 centis fala maradjon. Magát a zsemlét egy-két pillanatra mártsd tejbe - de vigyázz, hogy az csak kívülről, a héját érje -, majd csurgasd le. A zsemlebelet egy-két percre áztasd bele a tejbe, csavard ki, s keverd hozzá a túróhoz. A masszát lágyítsd tojássárgájával, s fűszerezd vaníliás cukorral és kevés reszelt citromhéjjal. A kivájt zsemlét töltsd meg a keverékkel, a tetejére morzsolj kevés vajat, majd megvajazott tepsibe téve, középmeleg sütőben süsd pirosra. zsemle
tehéntúró
tej
tojássárgája
vaníliás cukor
citromhéj
vaj
Vaníliás kifli (gluténmentes)  
A lisztet szitáld át, majd a hozzávalókat gyúrd sima tésztává. A masszát nyújtsd ki, vágj belőle négyszögeket, s azokat felsodorva formálj kis kifliket. Tedd kizsírozott tepsibe, s előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd meg (nem kell megbarnulnia!). A még forró kifliket forgasd  vaníliás porcukorba. a tésztához:
21 dkg Mantler gluténmentes liszt
15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 dkg vaníliás cukor
8 dkg darált mogyoró vagy dió
1 tojás
a tetejére:
vaníliás porcukor
 

 

     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Szavazás
Mi a véleményetek a divatzenét hallgató emberekről?

Szerintem rendes emberek, mert én is az vagyok.
Szerintem undorító dolog, de lagalább hallgatják a
Mi az a zene?
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Giliszta
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?